آدرس: ایران - تهران ، شهرک غرب ، میدان صنعت نبش خیابان سیمای ایران ، مجتمع خرید پلاتین ، طبقه ۴ واحد ۴۴۱ 09123346650 02126764736
دوچرخه های برقی یکی از هیجان انگیزترین ترکیب های یک وسیله مکانیکی و برقی هستند. اگر شما نیز جزو افرادی هستید که از دوچرخه سواری لذت برده و در عین حال گاهی نیازمند یک نیروی رانشی اضافی برای آسان تر شدن حرکت خود هستند، دوچرخه های برقی وسیله ای است که می تواند شما را جذب خود کند. اما دوچرخه برقی چگونه کار می کند و چه انواعی دارد؟ در این مقاله قصد داریم تا به طور کامل، اطلاعات مربوط به این دستگاه های جذاب و کاربردی را در قالب سوالات رایج به شما ارائه کنیم. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
تفاوت اصلی یک دوچرخه برقی و معمولی، در موتور باتری دار آن است. این موتور در شرایط مورد نیاز به عنوان یک نیروی محرکه کمکی به یاری دوچرخه سوار خواهد آمد. همچنین اغلب دوچرخه های برقی دارای یک صفحه نمایش کوچک هستند که میزان شارژ باتری، سرعت حرکت و برخی دیگر از پارامترهای اصلی در آن نمایش داده شده و شما می توانید قدرت موتور دوچرخه را نیز با استفاده از این صفحه نمایش تنظیم کنید. در دوچرخه های برقی می توانید سرعت حرکت خود را با قدرت موتور تنظیم کرده و تجربه لذت بخش تری از دوچرخه سواری داشته باشید.
سرعت حرکت دوچرخه های برقی در اغلب برندهای دنیا ( به دلیل قوانین و مقررات موجود در این زمینه ) حداکثر به ۱۵.۵ مایل در ساعت ( ۲۵ کیلومتر در ساعت) می رسد. اعمال محدودیت سرعت باعث شده تا استفاده از دوچرخه های برقی نیازی به دریافت گواهی نامه و یا بیمه خاصی نداشته باشد. اما به این نکته دقت کنید که محدودیت سرعت دوچرخه های برقی، به این معنا نیست که شما به هیچ وجه نمی توانید سریع تر از این محدوده حرکت کنید. در واقع این محدودیت به این معنا است که هنگامی که سرعت شما به حداکثر میزان مجاز برسد، موتور الکتریکی دوچرخه نیروی محرکه خود را قطع خواهد کرد. اما در صورت نیاز می توانید با پدال زدن و به صورت فیزیکی با هر سرعتی حرکت کنید.
بله! برخلاف تصور برخی از مردم، دوچرخه های برقی با وجود نیروی حرکتی کمکی خود، همچنان یک وسیله مناسب برای ورزش کردن هستند. در واقع شما می توانید سطح محرکه موتور دستگاه را متناسب با نیاز و وضعیت فعلی خود تنظیم کنید. برای مثال اگر برای سال ها از ورزش و دوچرخه سواری دور بوده اید و اکنون قصد آغاز آن را دارید، استفاده از سطوح بالاتر کمکی موتور می تواند خیال شما را آسوده کند. به مرور زمان و با افزایش آمادگی بدنی، می توانید سطح کمکی را کاهش داده و بیشتر انرژی حرکت را از طریق مکانیکی و پدال زدن مهیا کنید.
همچنین اگر در حد رایج و معمول دوچرخه سواری کرده و تنها از تپه ها و جاده هایی با شیب بلند بیزارید، موتور دوچرخه های برقی می تواند تنها در این شرایط به کمک شما آمده و سایر مسیر را توان رکاب زدن به شما بسپارد. در حالت کلی یک دوچرخه برقی در حالت خاموش و عادی، از لحاظ میزان انرژی مورد نیاز برای حرکت هیچ تفاوتی با دوچرخه های دیگر ندارد. این وسیله در شرایطی مانند آغاز ورزش پس از عدم تحرک طولانی مدت، استفاده در مسیرهای شیب دار و یا استفاده طولانی مدت در طول روز بدون احساس خستگی با نیروی کمکی الکتریکی خود به کمک شما خواهد رسید.
در حالت عمومی دوچرخه های برقی حدود ۱۰ کیلوگرم سنگین تر از دوچرخه های استاندارد هستند. استفاده از لوازم خاص این وسیله مانند باتری بزرگ، موتور حرکتی و برخی دیگر از لوازم جانبی، دلیل اصلی این افزایش وزن است. وزن دوچرخه های برقی به طور میانگین به صورت زیر دسته بندی می شود:
البته به این نکته توجه داشته باشید که به لطف نیروی کمکی دوچرخه های برقی، این وزن اضافی در حین حرکت چندان حس نمی شود؛ مگر این که باتری دوچرخه به اتمام رسیده و در حین بالا رفتن از یک مسیر شیب دار باشید. با این حال بلند کردن و حمل دوچرخه برقی به کمک دست دشوارتر از دوچرخه های استاندارد و معمولی است.
در حال حاضر مدل های بسیار متنوعی برای دوچرخه ها ازجمله دوچرخه های کوهستانی، دوچرخه های جاده ای، دوچرخه های شهری، دوچرخه های تاشو و دوچرخه های هیبریدی در بازار وجود داشته و تقریباً تمام نوع این موارد دارای یک نسخه برقی هستند. صرف نظر از نوع دوچرخه الکتریکی که به دنبال آن هستید، محل قرارگیری موتور آن بر روی دوچرخه یک نکته مهم است که در هنگام خرید آن باید مورد توجه قرار بگیرد.
محل قرارگیری موتور تأثیر بسیاری در کنترل دوچرخه، سهولت حمل و نقل، قیمت و فاکتورهای دیگر آن دارند. برای مثال دوچرخه های برقی با موتور میانی نسبت به سایر مدل ها اندکی گران تر هستند؛ اما حرکت با آنها روان تر است. در ادامه به صورت مفصل به هر یک از دسته بندی های دوچرخه برقی بر اساس محل قرارگیری موتور آنها خواهیم پرداخت و مزایا و معایب هر کدام را بررسی خواهیم کرد.
موتور این دسته از دوچرخه های الکتریکی در قسمت جلو و بر روی چرخ آنها قرار گرفته است. اغلب دوچرخه های تاشو و همچنین دوچرخه های برقی مقرون به صرفه در این دسته بندی قرار می گیرند.
مزایا
معایب
همان طور که از نام این دسته از دوچرخه ها نیز پیدا است، موتور آن ها در قسمت عقب و اغلب بر روی چرخ پشتی قرار گرفته است. قیمت این دسته از دوچرخه ها عمدتاً با دوچرخه های موتور جلو برابر و یا نزدیک به آنها است.
مزایا
معایب
نوع سوم دوچرخه های برقی از لحاظ قرارگیری محل موتور، به این دسته از وسیله های نقلیه تعلق دارد. دوچرخه های برقی با موتور میانی نسبت به دو دسته دیگر از مزایایی نظیر ایجاد تعادل بهتر و احساس طبیعی تر بودن در حین حرکت بهره می برند. با این حال این مدل از دوچرخه ها هزینه بیشتری نسبت به دیگر همتایان خود دارند.
مزایا
معایب
بدون شک موتور دوچرخه یکی از مهم ترین قسمت های یک دوچرخه الکتریکی است. اغلب برندهای مطرح این حوزه تمایل دارند تا ساخت موتورهای دوچرخه را به شرکت های متخصص در این زمینه واگذار کرده و صرفاً وظیفه طراحی و نصب آن بر روی دوچرخه را به عهده داشته باشند. پس اگر قصد خرید دوچرخه برقی را دارید، در کنار توجه به محل قرار گرفتن موتور، به قدرت و کیفیت آن نیز توجه کنید.
باتری های دوچرخه های برقی معمولاً در اندازه و ظرفیت های مختلفی ارائه می شود. به طور معمول توان این باتری ها بین ۲۵۰ الی ۵۰۰ وات است. همان طور که مشخص است، ظرفیت باتری ارتباط مستقیمی با میزان حرکت با یک بار شارژ کردن و همچنین فراهم کردن توان لازم برای حرکت دارد. برای مثال یک باتری ۲۵۰ واتی در یک سطح صاف نمی تواند مسافتی به اندازه یک باتری ۴۰۰ واتی را طی کند. این مسئله در مورد نیروی کمکی در سطوح شیب دار نیز صدق خواهد کرد.
اگر محل زندگی شما تپه ای و شیب دار بوده و یا قصد پیمودن مسافت های طولانی با دوچرخه برقی خود را دارید، بهتر است از یک باتری با ظرفیت بالا استفاده کنید. اما در غیر این صورت با توجه به هزینه بالای باتری های بزرگ تر، استفاده از یک باتری کم ظرفیت تر نیز می تواند پاسخگوی نیازهای شما باشد.
معمولاً باتری های یون لیتیوم به مرور زمان فرسوده شده و پس از دو سال استفاده مداوم و سنگین، ممکن است حس کنید ظرفیت و توان اولیه خود را ندارند. از طرفی گارانتی این باتری ها بسیار کوتاه بوده و برای عملکرد صحیح آن در ماه های اولیه کاربرد دارد. پس در هنگام خرید دوچرخه برقی حتماً به امکان جداسازی و تعویض باتری آن توجه کنید. چرا که در غیر این صورت، از اولین لحظه استفاده از دوچرخه عمر باتری و ویژگی الکتریکی آن شروع به افت خواهد کرد و با فرسوده شدن باتری، شما چیزی به جز یک دوچرخه معمولی با وزن بیشتر نخواهید داشت!
اغلب دوچرخه های برقی گرانقیمت از برندهای مطرح دنیا قابلیت تعویض باتری را دارند. اما ممکن است این امکان در دوچرخه های ارزان قیمت تر وجود نداشته باشد. پس در هنگام انتخاب گزینه مورد نظر خود، به قابلیت تعویض و البته قیمت باتری آن توجه کنید. در برخی از موارد ممکن است خرید یک باتری به اندازه کل دوچرخه برای شما هزینه داشته باشد!
همچنین به این نکته توجه داشته باشید که باتری های یون لیتیوم در شرایط سرد و مرطوب مانند انباری و یا گاراژ منازل ( که اغلب دوچرخه ها در چنین شرایطی نگه داری می شوند ) زودتر تخریب خواهند شد. یکی دیگر از مزایای باتری های قابل جداسازی این است که در هنگام عدم استفاده می توانید آن را از دوچرخه جدا کرده و در محل بهتری نگهداری کنید.
در این مقاله سعی داشتیم تا به سوالات رایج در خصوص دوچرخه های برقی پاسخ داده و انواع مدل های مختلف آن را به شما معرفی کنیم. دوچرخه های برقی می توانند لذت دوچرخه سواری را برای شما دو چندان کرده و کاربرد بیشتری برای پیمودن مسافت های شهری و انجام کارهای روزمره داشته باشند. امیدواریم تا با مطالعه این مقاله، به پاسخ پرسش های خود در مورد این دستگاه جذاب دست یافته باشید.